Zavřít reklamu

Redmi svůj první herní telefon, který by měl nést název K40 Gaming, nakonec vybaví OLED displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz, nikoli 144 Hz, jak předpokládaly dosavadní leaky. Vyplývá to z upoutávky, kterou dnes dceřinka Xiaomi zveřejnila.

Displej telefonu bude kromě toho 10bitový, což znamená, že bude mít teoreticky přes miliardu barev (přesně řečeno 1,067 miliardy). Standardní displeje jsou přitom 8bitové a nabízejí „jen“ 16,7 milionu barev. 10bitový displej v praxi znamená lepší barevnou reprodukci a plynulejší přechod mezi barvami. Displej se bude též chlubit 8192 úrovněmi jasu, což mu umožní se přesně adaptovat na všechny možné podmínky, a podporovat standard HDR10+. O velikosti obrazovky se upoutávka nezmiňuje, podle nejnovějších „zákulisních“ informací to však bude 6,43 palců (byla by tedy o 0,24 palců menší než displej standardního Redmi K40).

Smartphone bude podle dosavadních úniků disponovat aktuálním vlajkovým čipsetem MediaTeku Dimensity 1200, 64MPx hlavním fotoaparátem, na boku umístěnou čtečkou otisků prstů a baterií s kapacitou 5000 mAh a podporou rychlého nabíjení s výkonem 67 W.

Uveden na scénu bude již 27. dubna a podle Redmi nabídne „velmi konkurenceschopnou cenu“.

Dnes nejčtenější

.