Zavřít reklamu

Qualcomm pracuje na čipsetu Snapdragon 888 Pro, který bude vylepšenou verzí jeho současné „vlajky“ Snapdragon 888. Má být však exkluzivní pro čínský trh. S informací přišel známý čínský leaker Digital Chat Station.

Snapdragon 888 Pro by se měl objevit ve špičkových smartphonech, které prý dorazí ve třetím čtvrtletí letošního roku. Leaker Digital Chat Station tvrdí, že čipset budou používat jen čínští smartphonoví výrobci, takže bude podle všeho exkluzivní pro čínský trh. Parametry nového údajného čipu v tuto chvíli nejsou známy, je však možné předpokládat, že od Snapdragonu 888 se příliš lišit nebude. Rozdíl bude zřejmě jen ve vyšším taktu hlavního procesorového jádra, případně dalších jader, i když samozřejmě nelze vyloučit další vylepšení.

Pro připomenutí – Snapdragon 888 disponuje osmi procesorovými jádry v konfiguraci 1+3+4. Supervýkonné hlavní jádro Cortex-X1 má frekvenci 2,84 GHz, tři výkonná jádra Cortex-A78  běží na 2,4 GHz a čtyři úsporná jádra jsou taktována na 1,8 GHz. Do čipsetu je integrováno GPU Adreno 660 a modem Snapdragon X60 5G s maximální rychlostí stahování 7,5 GB/s a odesílání 3 GB/s.

Dnes nejčtenější

.