Zavřít reklamu

Podle nejnovějších zpráv počet stažení androidové verze populární hudební streamovací aplikace Spotify překročil miliardu. Toto číslo vychází ze statistik obchodu Google Play. Vzhledem k tomu, že vlastní audio aplikace Googlu již není aktivní, Spotify se stalo na jeho platformě nejstahovanější audio aplikací. Aplikace měla v obchodě v roce 2019 500 milionů stažení, takže jí trvalo 2 roky, než toto číslo zdvojnásobila.

Spotify se v poslední době snaží intenzivně rozšiřovat svou nabídku a nespoléhat se jen na hudbu. Zaměřuje se zejména na podcasty, ale v blízké budoucnosti se chce stát jedním z hlavních hráčů i oblasti audioknih, kde chce  konkurovat platformám jako Amazon Audible. Platformě se daří i po finanční stránce. Její tržby v prvním kvartálu letošního roku dosáhly téměř 2,15 miliardy eur (přibližně 55,56 mld. korun), což je meziročně o 16 % více, a čistý zisk činil 23 milionů (přes 594 mil. Kč; v prvním čtvrtletí loňského roku společnost vykázala ztrátu 125 mil. dolarů).

Spotify očekává, že počet měsíčně aktivních uživatelů se ve druhém kvartálu zvýší ze současných 366 milionů na 373 milionů a počet platících uživatelů na 162–166 milionů.

Dnes nejčtenější

.