Zavřít reklamu

Do éteru pronikly některé informace o prvním ohebném telefonu společnosti Oppo. Podle leakera Arsenala, působícího na čínské sociální síti Weibo, bude mít zařízení véčkovou konstrukci, jak se již dříve spekulovalo, a sedmipalcový displej s vysokou obnovovací frekvencí.

Telefon prý bude konkrétně používat LTPO displej, což je stále OLED panel, ale o něco energeticky efektivnější (panely s touto technologií chce údajně použít i Apple u letošní generace iPhonů). Je pravděpodobné, že dodavatelem displeje bude Samsung. Podle leakera bude smartphone také disponovat sekundární vnější obrazovkou s velikostí 2 palce pro rychlé notifikace a možná i některé fotografické funkce.

Zařízení bude údajně vyšší a širší než ohebná véčka Samsung Galaxy Z Flip a Moto Razr, což by mohlo vytvořit prostor pro baterii s kapacitou okolo 3500–4000 mAh.

V tuto chvíli není jasné, kdy by Oppo mohlo svou první „skládačku“ představit. Podle dřívějších neoficiálních zpráv tak mělo učinit již v dubnu, což se očividně nestalo. V této souvislosti připomeňme, že Samsung by měl v červnu nebo červenci uvést na scénu novou generaci Flipu, takže Oppo možná bude chtít své ohebné véčko představit ještě v květnu.

Dnes nejčtenější

.