Zavřít reklamu

Na zařízení s Androidem po více než roce dorazila v posledních době patrně nejdiskutovanější aplikace Clubhouse. Přesněji řečeno je zatím dostupná jen v betaverzi a pro uživatele v USA.

Vývojáři ze společnosti Alpha Exploration v novém blogovém příspěvku uvedli, že androidovou verzi aplikace posléze zpřístupní v dalších anglicky mluvících zemích a poté ve zbytku světa. Společnost naznačila, že než se tak stane, bude shromažďovat zpětnou vazbu, vydávat opravy a pracovat na nových funkcích, kterýžto proces má trvat několik následujících týdnů.

Ani v USA však není androidový Clubhouse dostupný pro každého, stále je nutné se zapsat na čekací listinu nebo dostat od kamaráda pozvánku. Vývojáři také upozorňují, že androidové verzi zatím scházejí některé funkce. Jde například o možnost propojení s účty Instagramu nebo Twitteru, sledování témat nebo aktualizace jména/uživatelského jména v aplikaci.

Oznámení o androidové verzi přichází v době, kdy velké sociální platformy chystají podobnou hlasovou službu. Svůj klon Clubhousu již spustil Twitter (Twitter Spaces) či Facebook (Live Audio Rooms). Clubhouse se v posledních týdnech údajně potýkal s velkým poklesem zájmu uživatelů, není tedy vyloučeno, že vypuštění androidové (beta)verze bylo tak trochu vynucené, aby se službě zase dostalo žádoucí pozornosti.

Dnes nejčtenější

.