Zavřít reklamu

Globálně populární aplikace na tvorbu a sdílení krátkých videí TikTok začne v těchto dnech testovat funkci in-app nákupů. Podle všeho tak chce na tomto poli konkurovat Facebooku.

TikTok bude podle zpráv z Číny spolupracovat s německým výrobcem outdoorového oblečení Hype a některými dalšími značkami z jiných evropských zemí, aby na starém kontinentu otestoval in-app nákupy. Spolupracující výrobci tak budou moci prostřednictvím aplikace přímo oslovit miliony potenciálních zákazníků. Analytici soudí, že tento krok zintenzivní konkurenci mezi TikTokem a Facebookem. Ještě více také setře hranice mezi sociálními médii a nakupováním online.

I když TikTok propagační nákupní aktivity v minulosti již uskutečňoval, nynější test je předzvěstí spuštění širší škály e-komerčních služeb. V tuto chvíli je testovací služba omezena jen na několik účastníků a není jasné, kdy TikTok funkci spustí oficiálně. Je však možné předpokládat, že to bude ještě letos.

Přestože je TikTok v jádru sociální aplikací, postupně rozšiřuje svůj záběr. Některé velké společnosti prostřednictvím něj nedávno nabíraly nové zaměstnance. Loni zase známá americká televizní síť HBO obdržela několik stovek přihlášek na letní stáž prostřednictvím hashtagové kampaně #HBOMaxsummerintern.

Dnes nejčtenější

.