Zavřít reklamu

Společnost OnePlus se u svých smartphonů již od samého začátku spoléhá na čipy od Qualcommu. Na jaře letošního roku se však v éteru objevily informace, že čínský výrobce by se mohl od tradice odchýlit a začít do svých telefonů instalovat čipy od MediaTeku. To se zatím nestalo, avšak „zvěsti“, že OnePlus chystá smartphone s čipem od tchajwanské firmy, se nyní objevily znovu.

Podle čím dál respektovanějšího čínského leakera vystupujícího pod jménem Digital Chat Station připravuje OnePlus smartphone s aktuálním vlajkovým čipsetem MediaTeku Dimensity 1200. Jaký telefon by to měl být, neuvedl, podle webu Gizchina by to však mohl být nástupce úspěšného modelu střední třídy OnePlus Nord, který bude údajně představen již v polovině června.

Pro připomenutí – OnePlus Nord dostal do vínku čip Snapdragon 765G, takže pokud by „dvojku“ skutečně poháněl čipset Dimensity 1200, zlepšení výkonu by bylo velmi výrazné. OnePlus kromě Nordu 2 údajně chystá i další model této řady, a to Nord CE 5G. Je možné, že vlajkový čip MediaTeku bude pohánět i tento telefon.

Dimensity 1200 již pohání např. smartphony Redmi K40 Gaming Edition nebo Realme GT Neo a měly by jej používat i chystané telefony Oppo Reno 6, Realme X9 Pro nebo Poco F3 GT.

Dnes nejčtenější

.