Zavřít reklamu

Google začátkem týdne v souvislosti s oficiálním představením Androidu 12 na vývojářské konferenci Google I/O vypustil jeho betaverzi na telefony Pixel a nyní v ní redaktoři webu 9to5Google našli odkazy na telefony Pixel 5a 5G, Pixel 6 a Pixel 6 Pro i na v poslední době hojně spekulovaný skládací smartphone.

Web 9to5Google tvrdí, že v betaverzi Androidu 12 našel četné odkazy na pro letošní rok chystané telefony Googlu. Konkrétně prý objevil modelová označení pro jejich japonské varianty, které jsou následující:

  • Barbet (Pixel 5a 5G) – G4S1M
  • Oriole (Pixel 6 Pro) –GR1YH
  • Raven (Pixel 6) – GF5KQ
  • Passport (ohebný telefon) – GPQ72

Pixel 5a 5G bude telefonem střední třídy, který podle dosavadních leaků dostane do vínku OLED displej s úhlopříčkou 6,2 palců a rozlišením 1080 x 2340 px, čipset Snapdragon 765G, alespoň 6 GB operační paměti, minimálně 128 GB interní paměti a duální fotoaparát s rozlišením 12 a 16 MPx. Uveden na scénu bude údajně v létě.

Pokud jde o Pixely 6, ty budou mít podle nedávno uniklých renderů zcela nový design, který zahrnuje horizontálně uspořádaný obdélníkový fotomodul, tenčí rámečky displeje a do středu něj umístěný průstřel. Kromě toho by je měl pohánět první čipset z dílny Googlu s kódovým názvem Whitechapel, s nímž mu údajně pomohl Samsung, nebo mít do obrazovky zabudovanou čtečku otisků prstů. Standardní model by měl disponovat duálním fotoaparátem, přičemž druhý bude údajně mít ultraširokoúhlý objektiv, model Pro by měl dostat o jeden senzor navíc (podle některých renderů i „zákulisních“ zpráv půjde o periskopový fotoaparát). Nová řada bude údajně představena začátkem října.

O skládacím smartphonu Googlu se toho ví nejméně. Konkrétně jen to, že by měl používat OLED panel Samsungu s velikostí 7,6 palců a dorazit v posledním kvartálu letošního roku.

Dnes nejčtenější

.