Zavřít reklamu

Do éteru pronikly některé další informace o na letošní rok chystaných telefonech Googlu – Pixelu 6 a Pixelu 5a. Týkají se například výkonu prvně zmíněného či ceny druhého.

Podle respektovaného leakera Maxe Weinbacha bude Pixel 6 používat první čip z dílny Googlu, o čemž se již nějakou dobu spekuluje. Čip s kódovým označením Whitechapel každopádně podle Weinbachových zdrojů nebude tak výkonný jako špičkové čipsety Snapdragon 888 nebo Exynos 2100 a bude spadat někam mezi Snapdragon 865 a zmíněný aktuální vlajkový čipset Qualcommu. Weinbach také potvrdil dřívější spekulace, že čip Googlu bude postaven na 5nm technologii Samsungu.

Pixel 6 prý také bude podporovat 120Hz obnovovací frekvenci displeje a mít duální fotoaparát s rozlišením 50 a 8 MPx, přičemž druhý by měl disponovat periskopickým teleobjektivem podporujícím až 5x optický zoom.

Weinbach též prozradil, v jakých barvách by měl být Pixel 6 dostupný. Kromě oranžové verze, která se objevila na nedávných renderech (a která podle něj bude mít ve skutečnosti blíže ke kombinaci růžové a zlaté barvy), se prý bude nabízet v černé, stříbrné a zelené variantě.

A konečně, Weinbach „utrousil“ několik informací týkajících se Pixelu 5a. U něj však byl o poznání stručnější – telefon podle něj nebude podporovat bezdrátové nabíjení a při uvedení do prodeje prý bude dražší než jeho předchůdce Pixel 4a.

Pixel 6 a Pixel 5a by měly být na scénu uvedeny v říjnu, kvůli globální čipové krizi však není vyloučeno jejich představení o měsíc později.

Dnes nejčtenější

.