Zavřít reklamu

Čas letí – populární hybridní konzole Nintendo Switch je stará již přes 4 roky a je načase, aby se odebrala do herní síně slávy. Její nástupce, který se bude údajně nazývat Nintendo Switch Pro, bude podle agentury Bloomberg uveden na scénu již za několik týdnů, ještě před zahájením herního veletrhu E3 (který se bude konat v polovině června).

Načasování oznámení umožní partnerům Nintenda (i jemu samému) představit na E3 jejich nové hry. Po odhalení by však mohlo následovat delší čekání. První dodávky nové konzole totiž podle Bloombergu začnou někdy v červenci a vzhledem k přetrvávající globální čipové krizi by produkce mohla dosáhnout svého vrcholu až v posledních třech měsících roku. Do října by tak nemuselo být jednoduché ji sehnat.

Konzole by jinak měla do vínku dostat 7palcový OLED displej od Samsungu (současný model disponuje LCD obrazovkou s úhlopříčkou 6,2 palců). Dalším významným vylepšením by měl být výkonnější čipset od Nvidie, který podporuje technologii DLSS (Deep Learning Super Sampling), jež umožňuje přepočítat obraz z nižšího rozlišení do vyššího. Díky ní by nový Switch měl „umět“ v režimu doku rozlišení 4K.

Konzole se bude údajně prodávat za cenu přesahující 300 dolarů, což je cena, za kterou byl do prodeje uveden aktuální model. I když současný Switch se po uvedení nástupce na trh přestane prodávat, model Switch Lite má jakožto levnější alternativa v prodeji zůstat (prodává se za 200 dolarů).

Dnes nejčtenější

.