Zavřít reklamu

Čínská společnost Royole, která jako první na světě uvedla v roce 2018 na trh ohebný telefon (Royole Flexpai), nyní představila též světově první microLED displej, který je možné ohýbat i natahovat. Podle výrobce je nová technologie kompatibilní s dnešním průmyslovým výrobním procesem, takže na první zařízení s ní bychom nemuseli čekat dlouho.

Displej, který Royole představilo na akci Display Week 2021, má velikost 2,7 palců a rozlišení 96 x 60 px. Jeho jemnost může dosáhnout až 120 ppi. Podle výrobce se dokáže natáhnout až na 130 % původní délky a konvexně se ohnout do úhlu až 40°. Díky vysoké světelné propustnosti, která činí až 70 %, je displej „vysoce využitelný“ na předních sklech chytrých aut nebo v chytrých slunečních brýlích.

Kromě toho by panel měl najít využití i v oblasti nositelné elektroniky. Jedinou společností, která s „next-gen“ displejovými technologiemi u „wearables“ dosud experimentovala, byla čínská Nubia, která v roce 2019 představila zařízení zvané Nubia Alpha, což byl první nositelný smartphone na světě.

I když Royole uvedlo, že jeho novou displejovou technologii je možné vyrábět masově, neřeklo, kdy má v plánu s produkcí začít.

Dnes nejčtenější

.