Zavřít reklamu

Již nějakou dobu se spekuluje o tom, že Sony chystá nástupce svých úspěšných plně bezdrátových sluchátek WF-1000XM3 s názvem WF-1000XM4. Nyní do éteru uniklo, že budou mimo jiné disponovat vylepšenou funkcí potlačení okolního hluku (ANC), podporou technologie LDAC nebo delší výdrží baterie.

Nová sluchátka by měla dostat do vínku čip s názvem Sony V1, který umožní nejen efektivnější ANC, ale přinese také podporu proprietární bezdrátové technologie zvuku s vysokým rozlišením (LDAC).

Dalším zlepšením by měla být delší výdrž baterie. Samotná sluchátka by měla (se zapnutým ANC) vydržet na jedno nabití přehrávat hudbu 8 hodin, což by bylo o 2 hodiny více než u předchůdce. Při opakovaném nabití z pouzdra to prý bude celkem 24 hodin. S vypnutým ANC by pak sluchátka měla vydržet 12 hodin a s nabíjecím pouzdrem 36 hodin.

Dobíjet snadněji by mělo jít i pouzdro, které prý bude kromě portu USB-C disponovat standardem bezdrátového nabíjení Qi. To znamená, že jej bude možné nabít pomocí reverzního bezdrátového nabíjení, tedy za předpokladu, že „to“ telefon uživatele podporuje (funkci by měla podporovat např. nedávno představená nova vlajková loď Xperia 1 III).

WF-1000XM4 by se vedle toho měla pyšnit certifikací IPX4, která značí odolnost proti dešti (předchůdce nedisponoval žádnou ochranou proti vodě). Sluchátka prý také budou mít funkci Precise Voice Pickup, která na modelu WH-1000XM4 výrazně zlepšovala kvalitu zvuku při hovoru.

Sluchátka by měla být představena již brzy a v Evropě se budou údajně prodávat za 280 eur (zhruba 7 100 korun).

Dnes nejčtenější

.