Zavřít reklamu

Čínská společnost BOE si připsala světové prvenství – na akci International Display Technology Conference, která probíhá v Pekingu, se pochlubila AMOLED displejem, jenž je zároveň ohebný a vysouvací.

BOE tvrdí, že jeho produkt má vnější poloměr zakřivení jen 4 mm a dynamickou skrolovací frekvenci. Vzhledem k tomu, že panel je vysouvací, nenajdeme na něm žádný ohyb, což mu oproti současným ohebným displejům dává velkou výhodu. Tím, že se vysouvá a zasouvá, se může plynule měnit ze smartphonu na tablet a naopak.

Čínský výrobce kromě toho ukázal i head-up displej s technologií microLED, který je podle jeho slov o více než ¾ menší než tradiční head-up displeje a který se pyšní maximálním jasem 10 000 nitů, a profesionální herní monitor s 480Hz obnovovací frekvencí a dobou odezvy z šedé do šedé 1 ms. BOE nedávno zveřejnilo finanční zprávu za první kvartál letošního roku, ze které vyplývá, že se firmě mimořádně dařilo. Provozní příjmy dosáhly 49,66 miliardy jüanů (zhruba 162,4 mld. korun), což je z roku na rok o téměř 108 % více, a čistý zisk vzrostl na 5,18 miliardy jüanů (přibližně 17 mld. korun), což představuje meziroční růst o více než 814 %.

Dnes nejčtenější

.