Zavřít reklamu

Již nějakou dobu spekulovaný čipset Snapdragon 888 Plus (Pro) se nyní objevil v benchmarku Geekbench. Kromě výkonu odhalil i některé jeho klíčové specifikace.

Kódové označení aktuálního vlajkového čipsetu Qualcommu Snapdragon 888 je Lahaina. Nový čipset, který se „vynořil“ v populárním benchmarku Geekbench 5, nese stejný název, což naznačuje, že půjde o jeho novou variantu. Benchmark odkryl, že Snapdragon 888 Plus (Pro) bude disponovat hlavním procesorovým jádrem na frekvenci 3 GHz, třemi výkonnými jádry běžícími na frekvenci 2,42 GHz a čtyřmi úspornými jádry s taktem 1,8 GHz. Jediný rozdíl oproti Snapdragonu 888 je ve frekvenci hlavního jádra, které bylo navýšeno o 160 MHz. Nová verze bude podle všeho používat stejná jádra, tedy Cortex-X1, Cortex-A78 a Cortex-A55.

Nový čip, resp. testovací zařízení s ním, v testu jednoho jádra získalo 1171 bodů a ve vícejádrovém testu 3704 bodů. Pro srovnání – v současnosti nejrychlejší telefon se Snapdragonem 888 – OnePlus 9 Pro – dosáhl 1081, resp. 3435 bodů. Nárůst výkonu je tak poměrně malý, zhruba o 7–8 %. Testovací zařízení bylo jinak osazeno 6 GB operační paměti a softwarově běželo na Androidu 11.

Čipset by měl pohánět některé vlajkové lodě (velmi pravděpodobně čínských výrobců) chystané na druhou polovinu roku.

Dnes nejčtenější

.