Zavřít reklamu

Po měsíci a půl testování je funkce skrytí počítadla lajků u instagramových příspěvků dostupná všem. Každý si ji nyní může zapnout v nastavení aplikace.

Funkci „Hide Like and View Counts“ aktivujete v Nastavení >Soukromí>Příspěvky. Jak z názvu funkce vyplývá, kromě počítadla lajků příspěvky ve vašem feedu přestanou zobrazovat i počet zhlédnutí.

Uživatelé globálně populární sociální platformy mají také možnost skrýt počítadlo lajků a zhlédnutí u vlastních příspěvků. Takto se podle ní budou moci soustředit na sdílení fotografií a videí místo „řešení“, kolik lajků dostanou.

Funkce je kompromisní verzí původního systému, který spočíval v prostém vypnutí počítadla lajků. Změna měla za cíl snížit mezi uživateli napětí ohledně popularity jejich příspěvků, ne všichni s ní však souhlasili. Proti se ozývaly zejména hlasy, které na platformě dělaly byznys a pro něž je počítadlo lajků důležitým ukazatelem toho, jestli se jejich podnikání ubírá správným směrem.

Instagram kromě toho také oznámil, že hodlá vynaložit další prostředky na zkoumání uživatelské zkušenosti s ním, a na to, jak může vylepšit své zásady a produkty, aby podpořil svou komunitu. Za tímto účelem vyzval ke spolupráci neziskové organizace a akademiky.

Dnes nejčtenější

.