Zavřít reklamu

Cenově dostupné vlajkové lodi běžící na špičkovém čipu Snapdragon 888 nejsou příliš obvyklé, jedna taková by se však měla velmi brzy dostat na světové trhy včetně Evropy. Řeč je o telefonu Realme GT 5G, který je podle některých novým zabijákem vlajkových lodí.

Realme GT 5G podle informací webu Android Authority na starý kontinent dorazí v polovině června a v přepočtu prý bude stát skoro stejně jako v Číně (kde byl do prodeje uveden za 2 799 jüanů, což je v přepočtu něco přes 9 tisíc korun). I kdyby se podle webu v Evropě prodával o 50–100 eur dráž, stále by šlo o jeden z nejlevnějších telefonů se Snapdragonem 888 dostupných mimo Čínu.

Realme GT 5G toho za svou cenu nabízí skutečně hodně. Disponuje Super AMOLED displejem s úhlopříčkou 6,43 palců, rozlišením FHD+ a podporou obnovovací frekvence 120 Hz, 8 nebo 12 GB operační a 128 či 256 GB interní paměti, trojitým fotoaparátem s rozlišením 64, 8 a 2 MPx, poddisplejovou čtečkou otisků prstů, stereo reproduktory, NFC, 3,5mm jackem, baterií s kapacitou 4500 mAh a podporou 65W rychlého nabíjení a softwarově je postaven na Androidu 11 a nadstavbě Realme UI 2.0. Patří navíc do skupiny telefonů, na které je možné si stáhnout betaverzi Androidu 12 (to bude možné i u globální verze).

Realme je v poslední době jednou z nejrychleji rostoucích smartphonových značek. Zatímco v prvním kvartálu roku 2019 dosahoval jeho tržní podíl pouhé procento, v prvním letošním čtvrtletí činil již 4 % a je tak momentálně sedmým největším smartphonovým výrobcem na světě.

Dnes nejčtenější

.