Zavřít reklamu

Huawei kromě oficiálního představení operačního systému HarmonyOS 2 uvedl na scénu také několik nových zařízení, které jej budou používat jako první. Jedněmi z nich jsou chytré hodinky Huawei Watch 3 a Watch 3 Pro.

Huawei Watch 3 dostaly do vínku AMOLED displej s úhlopříčkou 1,43 palců, jemností 326 ppi a maximálním jasem 1000 nitů. Displej je chráněn zesíleným sklem, tělo hodinek je vyrobeno z vysoce kvalitní oceli a zadní strana je keramická. Hodinky mají velikost 46,2 mm a tloušťku 12,15 mm a bez řemínku váží 54 g.

Nová generace hodinek čínského technologického obra disponuje otočnou korunkou, která nahrazuje tlačítko na pravé horní straně. Podle Huawei korunka umožňuje intuitivnější navigaci uživatelským rozhraním a navíc funguje i s mokrýma rukama, a dokonce i s rukama v rukavicích.

Hodinky pohání blíže nespecifikovaný čipset (podle neoficiálních zpráv jde o Kirin A1), který doplňují 2 GB operační paměti a 16GB úložiště.

 

Pokud jde o funkce, Huawei Watch 3 nabízejí sledování spánku a úrovně stresu, měření srdečního tepu, hladiny kyslíku v krvi (SpO2) a rovněž teploty kůže, přes 100 sportovních režimů včetně 17 profesionálních cvičebních módů (outdoorových i indoorových), funkci detekce pádu nebo eSIM, díky níž lze na hodinkách uskutečňovat hovory. Je tu též obchod s aplikacemi AppGallery, což znamená, že uživatel si může stahovat a instalovat aplikace přímo na hodinkách a nepotřebuje k tomu smartphone.

Podle Huawei hodinky na jedno nabití ve standardním režimu se zapnutou konektivitou 4G (kterou umožňuje zmíněná eSIM) vydrží 3 dny. Aktivací režimu Ultra-Long Lasting lze výdrž prodloužit až na 14 dnů (zapnuté přitom zůstanou všechny důležité funkce jako měření SpO2 nebo většina – konkrétně 14 – „profi“ cvičebních režimů).

Hodinky vstoupí do prodeje 11. června a stát budou 2 600 jüanů (zhruba 8 500 korun).

Huawei Watch 3 Pro dostaly do vínku klasičtější vzhled, což podtrhuje rámeček kolem displeje. Tělo je vyrobeno z titanu (záda jsou opět keramická) a displej je chráněn safírovým sklem. Hodinky měří 48 x 48,6 x 14 mm a bez řemínku váží 63 g. Baterie se zapnutým 4G má vydržet 5 dní a s aktivovaným režimem Ultra-Long Lasting až 21 dnů. Hodinky se také jako jedny z prvních chlubí dvoupásmovou GPS, která poskytuje přesnější a stabilnější údaje o poloze, a to i v husté městské zástavbě. Všechny ostatní parametry a funkce jinak sdílí se standardním modelem.

Hodinky budou uvedeny na trh též 11. června a vyjdou na 3 300 jüanů (přibližně 10 800 korun). Jestli Huawei plánuje oboje nové hodinky uvést na světových trzích, v tuto chvíli není známo.

Dnes nejčtenější

.