Zavřít reklamu

Realme na svých stránkách předčasně zveřejnilo evropskou cenu telefonu Realme GT 5G, přesněji řečeno jeho varianty s 12 GB operační a 256 GB vnitřní paměti. Prodávat se bude – konkrétně v zemích Beneluxu, Německu a Portugalsku – za 549 eur (zhruba 13 900 korun). To je o něco více, než se očekávalo, nicméně i tak se bude jednat o nejlevnější smartphone s čipem Snapdragon 888 v Evropě.

V tuto chvíli není jasné, jestli na starém kontinentu bude dostupná pouze zmíněná varianta, nebo se telefon bude prodávat i ve verzi 8/128 GB jako v Číně. Pokud ano, její cena by mohla činit kolem 400 eur (něco přes 10 tisíc Kč), což by byl skutečný cenový trhák. Ať tak či onak, smartphone se v Evropě bude podle všeho nabízet jen v jedné barvě, a to Racing Yellow (žluté s černým pruhem na zádech; v Číně je dostupný ještě v modrém a stříbrném barevném provedení).

Realme GT 5G je podle některých novým zabijákem vlajkových lodí, kterýmžto titulem se jistou dobu honosily telefony značky OnePlus. Nabízí Super AMOLED displej s úhlopříčkou 6,43 palců, rozlišením FHD+ a obnovovací frekvencí 120 Hz, trojitý fotoaparát s rozlišením 64, 8 a 2 MPx, který je schopný natáčet videa ve 4K při 60 fps, do displeje zabudovanou čtečku otisků prstů, stereo reproduktory, NFC, 3,5mm jack a baterii s kapacitou 4500 mAh a podporou 65W rychlého nabíjení.

Telefon na starý kontinent dorazí 15. června.

Dnes nejčtenější

.