Zavřít reklamu

Facebook známe především jako sociálního giganta, ale v minulosti „fušoval“ i do hardwaru (viz chytré displeje řady Portal). Nyní to vypadá, že zájem o „fyzické“ produkty jej neopustil, protože podle neoficiálních zpráv pracuje na chytrých hodinkách, které by měl vypustit do světa příští rok.

Hodinky prý budou disponovat displejem se dvěma fotoaparáty, který by mělo být možné odepnout z řemínku pro pohodlnější fotografování a natáčení videí. Pořízené snímky a videa prý uživatel bude moci jednoduše sdílet napříč aplikacemi Facebooku, včetně Instagramu.

Fotoaparát na přední straně displeje by měl sloužit zejména pro videohovory, druhý fotoaparát (s rozlišením Full HD a automatickým ostřením) prý bude možné používat po oddělení od nerezového rámečku na zápěstí.

Hodinky budou údajně podporovat konektivitu LTE, umět měřit srdeční tep a jejich budoucí verze by měly sloužit jako hlavní vstupní zařízení pro plánované AR brýle sociálního giganta. Facebook prý k tomuto účelu hodlá v budoucích verzích použít technologii, kterou získalo od CTRL-labs, startupu, který světu ukázal pásky na ruku schopné ovládat počítač pomocí pohybů zápěstím.

Hodinky by měly být dostupné ve třech barevných variantách – bílé, černé a zlaté a Facebook je prý uvede na scénu příští rok v létě. Stát budou údajně kolem 400 dolarů (zhruba 8 400 korun). Společnost by již nyní měla pracovat na jejich druhé a třetí generaci, které by měly dorazit v následujících letech.

Dnes nejčtenější

.