Zavřít reklamu

Do éteru pronikly první detaily o příští vlajkové lodi Xiaomi, které naznačují, že bude ještě „prémiovější“ než Mi 11 Ultra. Podle známého leakera Digital Chat Station se telefon s kódovým označením M2106118C bude chlubit poddisplejovým fotoaparátem, technologií UWB nebo ultrarychlým nabíjením.

Poddisplejový fotoaparát měl být podle některých tehdejších úniků přítomný již v Mi 11 Ultra nebo „skládačce“ Mi Mix Fold. To se však v ani jednom případě nepotvrdilo, takže můžeme doufat, že tentokrát se leaky mýlit nebudou.

Další prémiovou funkcí, kterou by měl příští vlajkový smartphone čínského technologického obra disponovat, je technologie UWB (Ultra-Wide Band; ultraširoké pásmo). Tou se již chlubí mimo jiné aktuální „vlajky“ Samsungu a Applu Galaxy S21 Ultra a iPhone 12. UWB je rádiovou bezdrátovou technologií pro komunikaci na krátkou vzdálenost, přičemž nabízí řadu výhod jako energetická úspornost, vysoká přesnost nebo vysoká bezpečnost. Využití má např. v chytrých přívěscích, jako je Apple AirTag nebo Samsung SmartTag. Je tak možné, že Xiaomi spolu s příštím vlajkovým telefonem představí i vlastní chytrý přívěsek.

Smartphone by kromě toho měl mít nejnovější čip Snapdragon, minimálně stejně kvalitní sestavu fotoaparátů jako Mi 11 Ultra a také podporovat superrychlé nabíjení s výkonem 120 W a 70W bezdrátové nabíjení. Představen by měl být ještě letos.

Dnes nejčtenější

.