Zavřít reklamu

Před pár dny OnePlus představil telefon OnePlus Nord CE 5G. Nyní do éteru pronikly údajné kompletní specifikace a render dalšího modelu řady OnePlus Nord – Nord N200. Ten by měl být nástupcem loňského modelu Nord N100 a vůbec nejlevnějším 5G smartphonem čínského výrobce.

Nord N200 podle známého leakera Evana Blasse dostane do vínku LCD displej s úhlopříčkou 6,49 palců, rozlišením FHD+ a 90Hz obnovovací frekvencí. Pohánět jej prý bude čipset Snapdragon 480, který by měly doplnit 4 GB operační paměti a 64 GB rozšiřitelné vnitřní paměti.

Fotoaparát prý bude trojitý s rozlišením 13, 2 a 2 MPx a měl by umět pořizovat HDR, makro a portrétní snímky, jakož i podporovat režim Nightscape a natáčení zpomalených a časosběrných videí. Přední fotoaparát by měl mít rozlišení 16 MPx. Součástí výbavy prý bude ve vypínacím tlačítku umístěná čtečka otisků prstů, NFC a 3,5mm jack. Chybět nebude ani podpora 5G sítí.

Telefon by měl být softwarově postavený na Androidu 11 a nadstavbě OxygenOS 11, baterie prý bude disponovat kapacitou 5000 mAh a podporovat rychlé nabíjení s výkonem 18 W.

Očekává se, že Nord N200 bude dostupný pouze v USA, avšak vzhledem k tomu, že jeho předchůdce je k dostání i v našich končinách, je možné, že americká exkluzivita nebude nakonec tak exkluzivní. V USA by se měl telefon každopádně prodávat za cenu nižší než 250 dolarů (zhruba 5 300 korun).

Dnes nejčtenější

.