Zavřít reklamu

Hudební streamovací gigant Spotify uvedl na scénu aplikaci Greenroom, která má konkurovat globálně populární sociální audio platformě Clubhouse a jejímu dalšímu klonu Twitter Spaces. Dostupná je jak pro Android, tak iOS.

I když Greenroom nese značku Spotify, jde o zcela samostatnou aplikaci. Funguje na stejném principu jako Clubhouse nebo Twitter Spaces – jeden uživatel vytvoří audio místnost, do níž se mohou připojit posluchači a účastnit se diskuse. Tvůrce místnosti může rozhodnout, zda budou moci mluvit všichni, nebo jen někteří uživatelé.

Lidé mohou debatovat o řadě témat včetně hudby, sportu a kultury, ale uživatel si podle všeho může vytvořit místnost na jakékoli téma. V tuto chvíli je aplikace dostupná pouze v angličtině a podle Spotify „ve většině zemí, kde je dostupná služba Spotify“. Stáhnout si ji nyní mohou uživatelé zařízení s Androidem iOS a přihlásit se do ní prostřednictvím účtu Spotify.

Oproti Clubhousu a Twitteru má Spotify výhodu v podobě obří knihovny hudby a podcastů, kterou by mohlo v budoucnu do Greenroomu nějakým způsobem integrovat.  Aplikaci si můžete stáhnout zde.

Dnes nejčtenější

.