Zavřít reklamu

Google údajně pracuje na nové službě využívající umělou inteligenci, která má lidem pomoci s učením cizích jazyků prostřednictvím jeho vyhledávače. Americký technologický gigant by ji měl spustit později v tomto roce.

Služba, interně údajně nazývaná Tivoli, by měla zpočátku fungovat přes text, ale Google prý hledá způsoby, jak by mohla fungovat i s jeho hlasovým asistentem a videoplatformou YouTube. V rámci YouTube by služba by mohla vytvářet jazykové kvízy, kde by se uživatelé mohli po zhlédnutí videa nahrávat, a AI Googlu by poté vyhodnotila jejich výkon, aby jim pomohla se zlepšit.

Služba, jejíž vývoj údajně začal před dvěma lety, prý zpočátku využívala neurální konverzační model Googlu s názvem Meena, který se od té doby vyvinul v model LaMDA (Language Model for Dialogue Application), jejž společnost představila na letošním ročníku vývojářské konference Google I/O. Nový model by také měl umožnit Asistentovi Googlu vést s uživateli plynulejší konverzace.

Službou Tivoli chce Google možná vyzvat na souboj nejlepší aplikace na učení jazyků. Z nich je aktuálně nejpopulárnější Duolingo, které má přes půl miliardy uživatelů.

Dnes nejčtenější

.