Zavřít reklamu

Jen několik dní poté, co svého konkurenta populární sociální audio platformy Clubhouse spustilo Spotify, s jejím klonem přišel i Facebook. V jeho podání se jmenuje Facebook Live Audio Rooms a v tuto chvíli je dostupný pro uživatele s Androidem a iOS v USA.

Facebook do své nové služby přidal možnost, jak si hostitelé místností a streameři mohou vydělávat na živobytí. Jde o speciální in-app měnu nazvanou Stars (Hvězdy), kterou si uživatelé mohou koupit za reálné peníze a poslat je svým oblíbeným streamerům, aby je podpořili, čímž se uživatelé dostanou do „přední řady“. „Přední řada“ je speciální sekcí, v níž figurují právě uživatelé, kteří poslali Hvězdy, a slouží jako způsob, jak jim ze strany hostitelů vyjádřit poděkování.

Nová platforma je pro Facebook velice důležitá, nebo to tak alespoň vypadá, jelikož ji bude propagovat na vrcholu informačního kanálu News Feed. Kromě toho ji bude silně „tlačit“ do facebookových skupin. Na rozdíl od Clubhousu však Facebook k novému formátu zaujímá opatrné stanovisko. Ze začátku totiž budou moci vytvářet místnosti pouze „prověřené veřejné osoby a tvůrci v USA“, jejichž účty mají „dobré postavení“. Co ono „dobré postavení“ znamená, však Facebook neupřesnil. Připojit se k místnosti však na rozdíl od Clubhousu bude moci každý, nefunguje zde žádný pozvánkový systém. Kdy se Facebook Live Audio Rooms rozšíří do dalších zemí (a jestli vůbec), v tuto chvíli není známo.

Kromě toho představil sociální gigant ještě jednu audio novinku – podcasty. Uživatel může poslouchat epizody různých podcastů prostřednictvím minipřehrávače, který funguje i s vypnutou obrazovkou smartphonu. Facebook začíná jen s pár jmény, v příštích několika týdnech však plánuje přidat další.

Dnes nejčtenější

.