Zavřít reklamu

Google do své messagingové aplikace Zprávy přidal funkci, kterou od něj velmi dlouho žádali mnozí uživatelé. Je skoro s podivem, že v ní až dosud chyběla. Jde o funkci, která umožňuje měnit velikost textu v konverzaci. Pokud jste předtím chtěli v aplikaci větší písmena, bylo třeba změnit systémové nastavení.

Měnit velikost textu lze pomocí gesta pinch-to-zoom neboli oddálením dvou prstů od sebe nebo jejich přiblížením. Pokud jste někdy měnili velikost textu v internetovém prohlížeči jako Google Chrome, pravděpodobně již víte, jak „to“ vypadá.

Stojí za zmínku, že změna velikosti textu v konverzaci ve skutečnosti nemění velikost fontu zpráv, které uživatel odesílá, takže jakákoli změna textu, kterou provede, se projeví pouze u něj. Novou funkci využijí především ti, kteří hůře vidí, nebo uživatelé, kteří jen nechtějí namáhat oči čtením malého textu. Nejnovější verzi aplikace s touto funkcí si můžete stáhnout zde.

Google svou populární aplikaci na posílání SMS a MMS zpráv neustále vylepšuje, v poslední době do ní např. přidal funkci koncového šifrování. Nedávno vyšlo najevo, že androidová verze Zpráv zaznamenala již miliardu stažení.

Dnes nejčtenější

.