Zavřít reklamu

Huawei vedle vlajkové řady P50 chystá i cenově dostupný smartphone s podporou 5G sítí a čipsetem Snapdragon 480. Uvést by jej měl pod názvem Maimang 10 SE. Informaci přinesla čínská sociální síť Weibo.

Telefon prý do vínku dostane displej s úhlopříčkou 6,5 palců, malým výřezem na vrchu obrazovky pro přední kamerku a standardní obnovovací frekvencí 60 Hz. Čip Snapdragon 480 by mělo doplnit minimálně 4 GB operační paměti a v tuto chvíli neznámé množství vnitřní paměti (pravděpodobných je však alespoň 64 GB).

Zadní fotoaparát by se měl skládat ze tří modulů – 13MPx hlavní jednotky, 2MPx snímače hloubky ostrosti a 2MPx makro kamery. Přední fotoaparát prý bude disponovat rozlišením 8 MPx. Smartphone by měla napájet baterie s kapacitou 5000 mAh a podporou rychlého nabíjení s výkonem minimálně 22,5 W.

Mimo Čínu se prý Maimang 10 SE bude pravděpodobně prodávat pod jiným jménem. Jestli bude dostupný i v Evropě, není v tuto chvíli známo. Uveden na scénu by měl být již brzy. Možná tak bude představen dříve než řada P50, která bude podle posledního úniku odhalena 29. července.

Dnes nejčtenější

.