Zavřít reklamu

Telefony úspěšné řady střední třídy Redmi Note budou podporovat 100W rychlé nabíjení. Alespoň to tedy tvrdí známý čínský leaker vystupující pod jménem Digital Chat Station.

Xiaomi, pod které značka Redmi patří, se nedávno pochlubilo, že smartphonů řady Redmi Note se po celém světě prodalo již více než 200 milionů. Telefony této řady se mohou pochlubit skvělým poměrem cena/výkon a některými zajímavými funkcemi, kterými disponují obvykle jen prémiové smartphony. Podpora  rychlého nabíjení s výkonem 100 W by byla jednou z dalších takových funkcí. Připomeňme, že nejvyšší nabíjecí výkon, který v současnosti tato řada nabízí, je 67 W.

Xiaomi nedávno představilo novou technologii ultrarychlého nabíjení HyperCharge a ukázalo, že 200W drátové nabíjení dokáže nabít baterii s kapacitou 4000 mAh za pouhých osm minut. Tato technologie zahrnuje i bezdrátové nabíjení s výkonem 120 W, které dokáže nabít stejně velkou baterii jen za 15 minut (celé to ale má poměrně zásadní háček).

Někteří výrobci by si měli v tomto ohledu vzít z Xiaomi příklad. Například Samsung, jehož telefony střední třídy se obvykle nabíjejí výkonem 15 nebo 25 W, což je ve srovnání nejen s čínským smartphonovým obrem v dnešní době zkrátka málo.

Dnes nejčtenější

.