Zavřít reklamu

Google oznámil velkou novinku pro Android 12, která potěší náruživé hráče mobilních her. Funkce s názvem Play as You Download totiž umožní hráčům spustit hry dříve, než se celé stáhnou.

Novinka je podobná funkci Google Play Instant, která na androidových zařízeních umožňuje spouštět vybrané hry a aplikace bez nutnosti instalace.

Jak Google během konference Google for Games Developer Summit 2021 vysvětlil, nová funkce stáhne klíčové assety hry, aby ji bylo možné hrát okamžitě. Dodal, že funkce umožní hrát hru o velikosti 400 MB do několika sekund od zahájení stahování (stažení a instalace takto velké hry dnes zabere několik minut). Dosavadní testování prý ukázalo, že hry se otevírají minimálně dvakrát rychleji.

Funkce bude fungovat s hrami, které používají systém Play Asset Delivery. Herní vývojáři používající tento systém nebudou muset ve hrách dělat žádné změny, aby funkci zapnuli.

Google na zmíněné konferenci také oznámil, že v Androidu 12 bude nový herní panel, který hráčům umožní snadný přístup k funkcím jako típání obrázků nebo nahrávání. Dashboard má být dostupný na vybraných zařízeních později v tomto roce.

Dnes nejčtenější

.