Zavřít reklamu

Světově nejpopulárnější komunikační aplikace na světě WhatsApp konečně dostává funkci (i když zatím jen v betaverzi), kterou si mnozí uživatelé roky přáli. Jde o možnost posílat nekomprimované fotografie, kterou jeden z jejích největších konkurentů Telegram nabízí již dlouhou dobu.

Posílat nekomprimované fotografie ve WhatsAppu sice možné je, ale jen pomocí „kreativních“ řešení zahrnujících např. odeslání snímků ve formě dokumentů nebo vytvoření alb ve Fotkách Google a následné sdílení jejich odkazů.

Uživatelé si při posílání fotografií budou moci vybrat ze tří možností – Auto, Best quality (nejlepší kvalita) a Data saver (šetření dat), přičemž doporučená bude první možnost. Pokud uživatel vybere právě ji, aplikace sama rozhodne, jestli snímky komprimovat, a to na základě jeho internetového připojení. Zvolení druhé možnosti zajistí nejlepší možnou obrazovou kvalitu, nicméně není jasné, jestli tím je míněna původní kvalita, nebo zde bude i tak aplikována nějaká míra komprese. A u třetí možnosti jde o to, že fotografie budou komprimovány, aby se ušetřila data a místo.

WhatsApp již pracuje na podobných možnostech u kvality videa, je tedy logické, že tuto funkci rozšiřuje i na fotografie.

Nová funkce je aktuálně dostupná pro účastníky programu WhatsApp beta a v tuto chvíli není známo, kdy ji WhatsApp zpřístupní všem uživatelům. Není však vyloučeno, že dorazí spolu s možností vybrat si kvalitu videí současně.

Dnes nejčtenější

.