Zavřít reklamu

Do éteru pronikly některé specifikace příštího vlajkového čipu Qualcommu, který měl podle dosavadních úniků nést název Snapdragon 895. Podle respektovaného leakera Ice universe, který s únikem přišel, se však ve skutečnosti bude jmenovat Snapdragon 898.

Snapdragon 898 prý do vínku dostane nejnovější supervýkonné procesorové jádro společnosti ARM Cortex-X2, které by mělo běžet na frekvenci 3,09 GHz (pro srovnání – hlavní jádro Cortex-X1 v nejnovějším čipsetu Qualcommu Snapdragon 888+ „tiká“ na frekvenci 3 GHz). Primární jádro by měly doplnit tři výkonná jádra Cortex-A710 a tři úsporná jádra Cortex-A510.

Můžeme očekávat, že podobnou konfigurací bude disponovat chystaný vlajkový čipset Samsungu Exynos 2200. Nicméně GPU od AMD, jímž bude vybaven, má potenciál rozdrtit vše, co mu Qualcomm hodí do cesty, tedy alespoň pokud jde o grafický výkon. O tom se ostatně v nedávno uniklém benchmarku přesvědčil čipset Applu A14 Bionic.

Snapdragon 898 bude podle všeho uveden na scénu letos v prosinci a jedním z prvních smartphonů, které bude pohánět, bude údajně příští vlajková loď společnosti Xiaomi Mi 12.

Dnes nejčtenější

.