Zavřít reklamu

Xiaomi uvedlo na scénu nový přírůstek řady Mi Mix s pořadovým číslem 4. Telefon se mimo jiné chlubí poddisplejovým fotoaparátem (jako vůbec první zařízení čínského technologického obra), čipem Snapdragon 888+ a podporou superrychlého nabíjení s výkonem 120 W.

Mi Mix 4 dostal do vínku prakticky bezrámečkový zakřivený AMOLED displej s úhlopříčkou 6,67 palců, rozlišením 1080 x 2400 px a obnovovací frekvencí 120 Hz. Do displeje je integrována poddisplejová selfie kamerka s rozlišením 20 MPx a širokoúhlým objektivem. Podle Xiaomi bylo k implementaci této technologie nutné použít zcela nový typ pružného displeje a nový design systému obvodů, aby se maximalizovala průhlednost a světlo tak mohlo dosáhnout senzoru kamerky. Xiaomi kromě toho použilo nový mikrodiamantový pixelový vzor spárovaný s upravenými algoritmy, které zajišťují minimální lom světla. Oblast displeje nad fotoaparátem má hustotu 400 PPI, takže perfektně čitelný by měl být i ten nejmenší text.

Novinku pohání nový procesor Qualcommu Snapdragon 888+, který doplňuje 8 nebo 12 GB operační paměti a 128–512 GB interní paměti.

Fotoaparát je trojitý s rozlišením 108, 8 a 13 MPx, přičemž hlavní disponuje objektivem se světelností f/1.9, technologií dual pixel autofokus a optickou stabilizací obrazu, druhý má periskopický teleobjektiv se světelností f/4.1, 5x optickým přiblížením a optickou stabilizací obrazu a poslední je vybaven ultraširokoúhlým objektivem se světelností f/2.2 a úhlem záběru 123 °.

Součástí výbavy je do displeje zabudovaná čtečka otisků prstů, stereo reproduktory vyladěné společností Harman/Kardon, NFC a infračervený senzor.

Telefon disponuje baterií s kapacitou 4500 mAh a podporou 120W rychlého nabíjení a bezdrátového nabíjení s výkonem 50 W. Podle výrobce se kabelem z nuly na sto procent dobije za pouhých 15 minut, bezdrátově pak za necelou půlhodinu. Operačním systémem je Android 11 s nadstavbou MIUI 12.5.

Mi Mix 4 bude uveden na čínský trh 16. srpna a jeho cena bude začínat na 4 999 jüanech (zhruba 17 tisíc korun) a končit na 6 299 jüanech (přibližně 21 tisíc Kč). Mezinárodní dostupnost má být oznámena později.

Dnes nejčtenější

.