Zavřít reklamu

Podle nejnovějších neoficiálních informací bude po Androidu 12 následovat Android 12.1, což by byla první přírůstková aktualizace od roku 2017, kdy Google vydal Android 8.1. Zdá se však, že chystaný androidový update také ukrývá některé indicie týkající se druhého skládacího smartphonu amerického technologického obra.

Podle webu 9to5Google citovaného serverem Android Authority obsahuje Android 12.1 odkazy na druhý ohebný telefon Pixel s kódovým názvem Jumbojack. Web dodává, že tuto „skládačku“ Google používá jako testovací zařízení a že by mohla být potenciálně určena jen pro interní použití. Zároveň však tvrdí, že Google „ohýbačku“ specificky označuje jako zařízení Pixel, což naznačuje, že bude skutečně komerčním produktem.

Jumbojack by podle webu mohl mít dva displeje, jeden interní a jeden menší externí, a že by se tak mohl skládat dovnitř (jako např. ohebné telefony Samsungu). Pokud jde o první „skládačku“ Googlu, ta by měla být představena ještě letos (podle některých úniků bude uvedena na scénu v říjnu po boku nových Pixelů), přičemž  technologický obr ji údajně vyvíjí více než dva roky. Do vínku by měla dostat 7,6palcový OLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz z dílny Samsungu, který se skládá dovnitř. Pokud by tomu tak skutečně bylo, dávalo by smysl, kdy by Jumbojack byl menší „ohýbačkou“ véčkové konstrukce jako Samsung Galaxy Z Flip.

Dnes nejčtenější

.