Zavřít reklamu

Čínská certifikační agentura TENAA odhalila, že Xiaomi pracuje na vlajkovém smartphonu s názvem CC11 Pro, který bude lákat na rozlišení 4K. Bude tak prvním telefonem čínského technologického obra s tak vysokým rozlišením.

Xiaomi CC11 Pro bude podle dokumentů TENAA disponovat OLED displejem s úhlopříčkou 6,55 palců a rozlišením 4K (2160 x 3840), blíže nespecifikovaným čipsetem s taktem výkonných procesorových jader 2,4 GHz, 6, 8, 12 nebo 16 GB operační paměti a 64, 128, 256 či 512 GB interní paměti. Jeho rozměry mají činit 158,3 x 71,5 x 6,98 mm a hmotnost 166 g.

Podle agenturou zveřejněných renderů se bude zadní strana smartphonu nápadně podobat před pár dny představenému telefonu Xiaomi Civi. Z renderu ukazujícího přední stranu nelze kvůli jejímu nedostatečnému osvětlení vyčíst téměř nic, snad jen to, že displej bude zakřivený.

Telefon má dále mít trojitý fotoaparát s rozlišením 64, 8 a 8 MPx (druhý má být „širokáč“ a třetí prý bude vybaven teleobjektivem s 5x optickým přiblížením), poddisplejovou čtečku otisků prstů a baterii s kapacitou 4400 mAh. Do vínku má rovněž dostat širokou paletu barev, konkrétně černou, bílou, červenou, oranžovou, žlutou, modrou, zelenou, fialovou, růžovou a azurovou. V tuto chvíli není jasné, kdy by jej Xiaomi mohlo představit a jestli bude (třeba pod jiným názvem) dostupný i mimo Čínu.

4K rozlišení displeje smartphonu není ničím novým – chlubí se jím např. nejeden model řady Sony Xperia. Největší displej s tímto rozlišením má velikost 6,5 palců a je jím vybavena současná vlajková loď japonského technologického giganta Xperia 1 III. Xiaomi CC11 Pro ji tedy v tomto ohledu překoná.

Dnes nejčtenější

.