Zavřít reklamu

Jedna z nejžádanějších funkcí globálně populárního komunikátoru WhatsApp – možnost používat jej na více zařízeních najednou – nyní po několika měsících opouští beta program a míří k více uživatelům. Jako předtím má však jedno velké omezení.

Díky této funkci uživatelé již nemusejí WhatsApp používat jen na smartphonu – mohou se ke svému účtu připojit až na čtyřech dalších zařízeních, a to i tehdy, pokud jejich telefon není připojen k internetu. Ono omezení spočívá v tom, že mezi těmito dalšími zařízeními nemůže být druhý telefon. Přihlášen k účtu WhatsAppu může být vždy pouze jeden smartphone a poté jakákoli kombinace PC a Maců, chytrých displejů řady Portal či jiných přístupů prostřednictvím internetového prohlížeče. V tuto chvíli není jasné, kdy funkce bude dostupná všem, je však pravděpodobné, že to bude do konce roku.

WhatsApp je sice dlouhodobě globálně nejpopulárnější platformou pro posílání zpráv (podle různých odhadů má v současné době kolem 2,5 miliardy aktivních uživatelů), avšak oproti konkurenci z hlediska zavádění nových funkcí poněkud zaostává. V poslední době se to však snaží změnit a pracuje např. na možnosti posílat fotografie v nekomprimované kvalitě nebo funkci umožňující reagovat na zprávy pomocí emoji.

Dnes nejčtenější

.