Zavřít reklamu

Budoucnost je ohebná – to si dnes myslí nejeden výrobce smartphonů. Mezi nimi i Google, který měl podle dřívějších neoficiálních zpráv již delší dobu pracovat na „skládačce“ s názvem Pixel Fold. Do éteru však nyní pronikla informace, že americký technologický obr se rozhodl projekt svého prvního ohebného telefonu zrušit.

A informace je to důvěryhodná, neboť ji do světa vypustil respektovaný informátor a jinak šéf společnosti Display Supply Chain Consultants Ross Young. Potvrdit mu to mělo několik zdrojů z dodavatelského řetězce v oblasti displejů. Google měl skládací smartphone, který byl ve vývoji údajně dva roky, „zaříznout“ proto, že prý došel k názoru, že jeho produkt by nebyl tak konkurenceschopný, aby mohl uspět. Young se domnívá, že cena údajného Pixel Foldu by byla pravděpodobně vyšší než cena ohebných telefonů Samsungu prodávaných v USA a Evropě.

Pixel Fold měl podle dosavadních úniků do vínku dostat 7,6palcový LTPO vnitřní displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, dva zadní fotoaparáty s rozlišením 12,2 a 12 MPx, dvě selfie kamerky s rozlišením 8 MPx a mohl jej pohánět vlastní čipset Googlu Tensor. Podle některých známých leakerů měl být uveden na scénu ještě v letošním roce.

Dnes nejčtenější

.