Zavřít reklamu

Do éteru pronikly první rendery smartphonu Pixel 6a. Vyplývá z nich, že příští telefon Googlu pro střední třídu nezdědí design po Pixelu 5a, ale že bude prakticky k nerozpoznání od standardního modelu Pixelu 6. Obrázky pustil do oběhu web 91mobiles.

Pixel 6a by tedy měl disponovat plochým displejem s nahoře uprostřed umístěným kruhovým průstřelem a tenkými rámečky (jen spodní je poněkud výraznější) a na zadní straně vystouplým fotomodulem ve tvaru horizontálního pruhu táhnoucího se v horní části od jedné strany ke druhé. V modulu jsou vidět dvě čočky. Zdá se, že pruh modulu je o něco tenčí než ten u Pixelu 6. Na renderech není vidět 3,5mm jack, takže je možné, že Pixel 6a bude prvním Pixelem řady A, který tento tradiční konektor bude postrádat.

Pixel 6a bude údajně disponovat příštím čipsetem Google Tensor, OLED displejem s úhlopříčkou 6,2 palců, 6 nebo 8 GB operační paměti, až 128 GB vnitřní paměti, rozměry 152,2 x 71,8 x 8,7 mm (s fotomodulem by to mělo být 10,4 mm) a velmi pravděpodobně jej bude softwarově pohánět Android 12.

Do uvedení telefonu na scénu je podle všeho ještě velmi daleko – stane se tak pravděpodobně až v létě příštího roku.

Dnes nejčtenější

.