Zavřít reklamu

Qualcomm nedávno představil svůj nejnovější vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 1. Nyní do éteru pronikly jeho první benchmarky, lépe řečeno první benchmarky měřící výkon jeho grafického čipu, a jsou velmi pozitivní. Vyplývá z nich totiž, že nové Adreno je výkonově srovnatelné s aktuálním vlajkovým čipem Applu A15 Bionic.

Qualcomm se při představování Snapdragonu 8 Gen 1 chlubil, že jeho grafický čip Adreno 730 disponuje o 30 % vyšším výkonem než jeho předchůdce. A alespoň podle prvních benchmarků, které pustil do oběhu legendární leaker Ice universe, se zdá, že nové Adreno je skutečně velmi výkonné.

V benchmarku 3DMark Wild Life Unlimited byl nový Snapdragon s 10 433 body zhruba o 11 % pomalejší než A15 Bionic (reprezentovaný iPhonem 13 Pro), v benchmarku GFXBench Manhattan Offscreen ES 3.0 poté svého konkurenta přesvědčivě porazil, když dosáhl 267 fps, zatímco iPhone 13 Pro „jen“ 215 fps. V benchmarku GFXBench T Rex Offscreen pak byly síly téměř zcela vyrovnané – Snapdragon 8 Gen 1 v něm dosáhl 451 fps, jeho rival jen o 1 fps více.

Ice universe v souvislosti s grafickým výkonem nového Exynosu uvedl, že chystaný vlajkový čip Samsungu Exynos 2200 nebude v této oblasti tak výkonný, jak se očekávalo, a je prý dokonce možné, že bude nakonec pomalejší než Adreno 730. Připomeňme, že Exynos 2200 bude používat GPU Radeon od AMD, postavené na moderní architektuře RNDA 2.

Dnes nejčtenější

.