Zavřít reklamu

Google v betě systému Android 12L částečně naznačil podobu své skládačky Pixel Fold 

Společnost Google vydala již druhou beta verzi svého systému Android 12L, který je určený primárně pro skládací zařízení, tedy ta, která nabízejí flexibilní displej. Neuhlídal si ale všechny informace, které s sebou systém nese. Jedná se především o animace s největší pravděpodobností zobrazující připravované zařízení Pixel Fold. 

I když ono označení „Fold“ je samozřejmě zavádějící a vychází z pojmenování Samsungu. S řešením Googlu se hovoří spíše v souvislosti s označením Passport nebo Pipit. Na konci loňského roku to však nevypadalo se zařízením zrovna růžově, protože jisté zprávy naznačovaly, že Google pro svou skládačku rušil objednávky dílů. Nyní je však zase důvod domnívat se, že s výrobou pořád počítá. 

Animace jsou jednoduché, říkají ale mnoho 

V Androidu 12L Beta 2 vydaném včera, magazín 9TO5Google objevil nové animace, které znázorňují, jak vložit SIM kartu do určitého skládacího telefonu. Vypadají přitom podobně jako animace používané při nastavování Pixelu. Ještě důležitější je, že kód pro tuto animaci odkazuje na kódové označení „Pipit“.

První animace ukazuje složené zařízení, které je svým tvarem poněkud masivní, a které obsahuje zřejmý ovladač hlasitosti na své pravé straně. Vlevo vidíme to, co vypadá jako pant, zatímco slot na SIM kartu je obsažen ve spodní části zařízení. Toto zobrazení by tedy mělo zobrazovat zařízení ve svém zavřeném stavu. 

Druhá animace mezitím zobrazuje stejné zařízení v rozloženém stavu. Podél horní a spodní části je malý otvor, kde je umístěn samotný pant, takže by se nemělo jednat o tablet. S tímto novým pohledem na stejný proces instalace SIM můžeme zjistit, že přihrádka na kartu je umístěna na stejné polovině telefonu jako v předchozím případě. Takto je tomu také např. u zařízení Oppo Find N.

Zarážející tvar 

Až do této chvíle mnozí očekávali, že Pixel Fold od Googlu bude svou velikostí a tvarem podobný Samsungu Galaxy Fold, tedy se stejným poměr stran zhruba 22,5:18. Místo toho tyto animace ukazují Pixel Fold, který je vizuálně podobný právě už zmíněnému a nedávno vydanému skládacímu Oppo Find N, který má téměř čtvercový poměr stran 8,4:9. Podle měření magazínu pak vychází, že zobrazené zařízení by mohlo mít poměr vnitřního displeje zhruba 7:8. Ve srovnání s Oppo Find N, který má 7,1” vnitřní displej, se původně uvažovalo, že Pixel Fold bude mít 7,6” vnitřní displej.

Google Pixel Fold
Oppo Find N

Je samozřejmě důležité uvědomit si, že se jedná o animace v předběžné verzi Androidu a Google je může před jeho dostupností širokému publiku upravit nebo odstranit. Ostatně i v kódech iOS jsme viděli odkazy na bezdrátovou nabíječku AirPower, která nikdy nespatřilo světlo světa a Apple její vývoj nakonec zcela zrušil. 

Témata:

Dnes nejčtenější

.