Zavřít reklamu

Aplikace Gmail existuje pomalu stejně dlouho jako Android samotný, přičemž se jedná o nezbytný titul pro miliardy lidí na celém světě. Není tak žádným velkým šokem, že už tento titul také dosáhl milníku více než deseti miliard stažení v Google Play. Je spíše překvapivé, že mu to trvalo tak dlouho. To obzvláště proto, když je samotná aplikace předinstalována na téměř všech chytrých telefonech s Androidem. 

Jako možnou příčinou může být vzestup popularity aplikace Gmail Go pro zařízení nižší třídy nebo skutečnost, že mobilní webová aplikace nabízí téměř všechny funkce bez nutnosti instalace titulu přímo do vašeho smartphonu. Dosažení hranice 10 miliard stažení nicméně pro Gmail znamená, že se stal součástí exkluzivní skupiny aplikací Obchodu Play, které dosáhly takového počtu instalací.

Zatímco Gmail začínal v roce 2010 pouze jako místo pro odesílání a přijímání vaší e-mailové korespondence, v posledních letech se díky integraci Chat a Meet značně rozvinul jako součást širšího světa Googlu, který ten jmenuje jako „Workspace“. Pro někoho bohužel, pro jiné bohudík, to také znamenalo konec Hangouts.

Další desetimiardové tituly 

Asi nebude překvapením, že i další desetimiliardové tituly pocházejí z dílny Googlu. Konkrétně se jedná o platformu YouTube a Mapy Google. K nim však ještě můžete započítat elementární balíček Služby Google Play, který je ale nedílnou součástí všech Android telefonů. A které tituly pak mají našlápnuto k tomu stát se dalšími takto instalovanými aplikacemi? I zde je třeba zabrousit do nabídky Googlu. Jako nejpravděpodobnější se jeví webový prohlížeč Chrome a samozřejmě také Fotky Google.

Témata:

Dnes nejčtenější

.