Zavřít reklamu

Člověk by si pomalu myslel, že pokračující pandemie a následný celkový nedostatek různých komponent naruší i kapacitu výroby smartphonů společnosti Samsung. Zdá se ale, že opak je vlastně pravdou. Společnost totiž v roce 2021 údajně vyrobila na 300 milionů svých smartphonů. 

Je tedy třeba poznamenat, že konkrétně společnost sama jich vyrobila asi 240 milionů, zbytek pro ni vyrobili společnosti Wingtech a Huaquin. Očekává se ale, že během tohoto roku bude číslo jimi dodaných zařízení ještě vyšší, protože jen Wingtech uzavřel se Samsungem objednávku na 40 milionů smartphonů. Navýšení samozřejmě mohli zaznamenat i ostatní ODM (Original Design Manufacturer).

Samsung má pro rok 2022 vyšší výrobní cíle 

Aby si Samsung udržel pozici jedničky na trhu, bude potřebovat veškerou pomoc, kterou mu ODM nabídnou, aby dosáhl svého cíle. Ten pro rok 2022 činí vyrobit na 334 milionů smartphonů. I když to samozřejmě není zcela ideální řešení, ODM často nabízejí oddech výrobním kapacitám společností nejen tím, že se starají o výrobu ale i logistiku, což mateřské společnosti umožňuje soustředit svá některá aktiva na výzkum a vlastní rozvoj.

1520_794_Samsung Z Fold3

Z 300 milionů vyrobených kusů telefonů Samsungu v loňském roce bylo pouze asi 20 milionů zařízení řady Galaxy S21. A společnost určitě není úplně ráda, že se jí podařilo prodat jen takto malé množství svého vrcholného modelu. Telefony nižší třídy v podobě Galaxy A, Galaxy M a Galaxy F tak tedy tvořily většinu prodejů. Oproti tomu Galaxy Z Foldu 3 a Z Flipu 3 se daří. Ty totiž jen a domácím jihokorejském trhu překonaly milion prodejů. Samsung je ostatně ohledně budoucnosti svých skládacích zařízení optimistický a navýšil jejich výrobu, aby držel krok s případnou poptávkou. 

Témata:

Dnes nejčtenější

.