Zavřít reklamu

Inteligentní stahování funguje tak, že vám automaticky každý týden v aplikaci stáhne na dvě desítky videí, když jste připojeni na Wi-Fi. Takový obsah je pak samozřejmě dostupný off-line a najdete jej v záložce Knihovna a nabídce Stahování. Jedná se o velice podobnou funkci, kterou už Google nabízí v rámci aplikace YouTube Music. 

Algoritmus zodpovědný za rozhodování o tom, co za obsah se vám stáhne, je v případě YouTube Music docela dobrý a doufejme, že se přenese i na videa. Funkce je samozřejmě přínosná především těm, kteří se často nacházejí v oblastech se špatným, pomalým, nebo žádným připojením a těm, kteří mají malé datové balíčky jejich tarifů. Funkce však vytrhne trn z paty i všem těm, kteří si zapomínají obsah pro jeho off-line konzumaci pravidelně stahovat.

I když funkce ještě není dostupná široké veřejnosti, vybraní uživatelé ji již v rámci aplikace pro Android mohou testovat. YouTube se však tentokrát trochu nelogicky rozhodl omezit, kdo vlastně může novinku testovat. Na rozdíl od minulých „experimentálních nových funkcí“, které najdete na webu youtube.com/new, se tato zobrazuje pouze některým uživatelům, a to především v Evropě. Uživatelé s menším dostupným úložištěm v telefonu dostanou také upozornění o tom, že musí provést další kroky, aby mohlo chytré stahování pokračovat. Jedná se samozřejmě o jeho uvolnění.

Dnes nejčtenější

.