Zavřít reklamu

Minulý týden se našly o skládačce Googlu nové informace přímo v systému Android 12L. Ty naznačují, že by chystaný skládací telefon společnosti mohl mít spíše podobu Oppo Find N než řady Galaxy Fold od Samsungu. Toto zařízení by se totiž nakonec mohlo jmenovat Pixel Notepad, a mělo by mít dokonce i nižší cenu, než se očekávalo. 

Zdroj, který se v minulosti ukázal jako dobře informovaný, se zmínil o plánech společnosti Google magazínu 9to5Google. Konkrétně sdělil, že označení Notepad je aktuální pracovní název řady. Dříve se však uvažovalo i o označení Logbook. U telefonů Pixel se Google drží čísel pro označení jejich generace. Někdy ji doprovodí i přídomek „a“ značící cenově dostupnější zařízení.  V roce 2020 došlo k mírnému odklonu, kdy bylo do názvu zařízení výslovně přidáno označení 5G.

Skládací zařízení je objektivně nový form factor, a jako takový máme jediný moderní precedens, kterým je jednorázový „Pixel Slate“ se systémem Chrome OS. Existoval také tablet Pixel C se systémem Android, ale to bylo ještě předtím, než byly veškeré hardwarové snahy společnosti sloučeny pod „Made by Google“.

Kromě názvu stejný zdroj sdělil, že Pixel Notepad bude stát méně než 1 799 dolarů, což je částka za kolik se v USA prodává Galaxy Z Fold 3. Na první generaci zařízení je to poměrně nečekaná cena, protože třeba právě první skládací zařízení od Samsungu přišlo na necelých 2 000 dolarů. S dostupností to prý bude horší. Od představení k uvedení na trh to prý bude minimálně měsíc, ale pravděpodobně spíše ještě déle. Google Pixel Notepad bude poháněn čipem Google Tensor, stejně jako je tomu u Pixelů 6, ale bude používat menší systém fotoaparátů. Mluvčí Googlu se však k těmto zprávám vyjádřil poměrně jasně: „Nekomentujeme fámy ani spekulace.“

Témata:

Dnes nejčtenější

.