Zavřít reklamu

Když skončilo partnerství mezi společnostmi BlackBerry a TCL, mnoho lidí se domnívalo, že s telefony této kdysi oblíbené značky se již nesetká. Nicméně po sedmi měsících BlackBerry uzavřelo partnerství s firmou OnwardMobility. Podle nové zprávy nyní společnost tvrdí, že telefony Blackberry s podporou 5G sítí a hardwarovými klávesnicemi jsou stále ve vývoji.

Podle čínského webu news.mydrivers.com citovaného serverem Gizchina společnost OnwardMobility jejími slovy „narazila na určité překážky a různá zpoždění“, ale fanoušky značky ujistila, že telefony BlackBerrry 5G na trh uvede.

Společnost podle neoficiálních zpráv původně plánovala představit první z budoucích telefonů BlackBerry s 5G v první polovině roku 2021. Nicméně rok 2021 uplynul a v tuto chvíli můžeme o tom, kdy k jeho uvedení na scénu dojde, pouze spekulovat. Momentálně ani neznáme žádné jeho parametry, tedy kromě toho, že bude mít QWERTY klávesnici a podporovat sítě 5. generace.

BlackBerry se týká ještě jedna zpráva. Společnost již koncem minulého roku oznámila, že po 4. lednu letošního roku ukončí podporu služeb pro operační systémy BlackBerry 7.1 OS a starší, BlackBerry 10 a BlackBerry PlayBook OS 2.1 a starší. Pokud tedy jste majitelem zařízení běžících na zmiňovaných systémech, vězte, že i běžné funkce jako telefonování nebo posílání zpráv nemusejí fungovat spolehlivě. V této souvislosti dodejme, že smartphony BlackBerry běží od roku 2015 – prvním byl BlackBerry Priv – na Androidu.

Zatím posledním telefonem kdysi populární značky je BlackBerry KEY2 LE, který byl uveden na trh v říjnu roku 2018.

Témata:

Dnes nejčtenější

.