Zavřít reklamu

Už jsou za námi více jak dva lednové týdny, a právě nyní se s novoročními předsevzetími láme chleba. Právě nyní totiž mnoho lidí upouští od svých novoročních předsevzetí a vrací se ke svému běžnému životnímu stylu. Pokud je to i váš případ, a do cvičení vám chybí patřičná motivace, možná stačí ta správná aplikace, která vás udrží na vytyčené cestě. 

Věděli jste, že každý třetí člověk zklame a svá novoroční předsevzetí ukončí během prvního měsíce? A že je jen 10 % lidí v dodržování svých předsevzetí úspěšných po celý rok? Podle studie Scrantonské univerzity se odhaduje, že 80 % lidí svá předsevzetí prostě vzdá. Jde totiž o to, že odhodlání něco ve svém životě změnit a skutečně to dodržet se dostaví pouze tehdy, když k tomu máte pevnou vůli.

Změna data nebo orbitální cyklus vás žádným zázrakem nepřiměje k tomu, abyste svůj životní styl nějak razantně měnili. To je pravděpodobně důvod, proč jsou novoroční předsevzetí většinou tak neúspěšná. Níže najdete seznam některých mobilních aplikací třetích stran určených pro všechny fitness nadšence, kteří s novým rokem začali něco dělat pro své zdraví. Třeba vám některý titul pomůže k tomu vydržet ještě o nějakou tu chvíli déle. 

Strava umožňuje sledování GPS při běhu nebo jízdě na kole. Umožňuje také sledovat přátele, zapojit se do výzev a sdílet fotografie z aktivit. Je to fantastická aplikace pro cyklisty, která dokonce nabízí segmentové žebříčky.

RunKeeper nabízí mimo jiné podrobné fitness statistiky, koučování se zabudovanými zvukovými pokyny a sledování „pálení“ kalorií. Uživatelé si mohou zobrazit historii svých aktivit v průběhu času, včetně běhu, chůze, jízdy na kole atd.

MapMyRun využívá GPS ke sledování uběhnuté vzdálenosti, tempa, rychlosti, doby trvání a tepové frekvence. Majitelům chytrých hodinek umožňuje přizpůsobit si i obrazovky pro své tréninky. Jedná se o poměrně jednoduchou aplikaci, která však umožňuje sledovat aktivitu pomocí GPS přímo na vašem zápěstí.

Workout Trainer je k dispozici pro chytré hodinky řady Galaxy Watch 4 a nabízí bohatou sadu funkcí. Dokáže sledovat srdeční tep během tréninku a analyzovat váš výkon, plánovat tréninky a připomínat je, nabízet tipy od trenérů a mnoho dalšího. Má dokonce funkci panelu Samsung Edge.

Sworkit Fitness slibuje, že přináší fitness systém, který „rozumí vaší bolesti, frustraci a nabitému rozvrhu“. Nabízí mimo jiné šestitýdenní programy pro začátečníky i pokročilé uživatele a pomoc jedna na jednoho od certifikovaných osobních trenérů.

Dnes nejčtenější

.