Zavřít reklamu

Již tento čtvrtek začíná v Říčanech jedinečná akce nazvaná Future City Tech 2022, která představí nejrůznější udržitelná řešení pro dopravu ve městech. Přijďte se podívat na inovativní řešení a vyzkoušet si jízdu autonomním minibusem nebo vozidlem na vodíkový pohon.

Bude auto pohánět elektřina, vodík nebo methanol?

Každé z těchto řešení má své výhody a nevýhody a je dost pravděpodobné, že  technologie budou fungovat vedle sebe. V současné době celý automobilový průmysl věnuje ohromné finanční částky na podporu výzkumu a vývoje obou oblastí a v Říčanech si budete moct vyzkoušet vozidla poháněná jak elektřinou, tak i vodíkem. Společnost Hyundai Motor Czech pro vás připravila testovací jízdy elektromobilu IONIQ 5 a vodíkového auta NEXO.

Autonomní vozidla a roboti trendem budoucnosti

V průběhu akce se představí také autonomní minibusy společnosti AuveTech, které bude možné rovněž otestovat nebo doručovací roboti BringAuto. BringAuto je brněnský technologický start-up založený v roce 2019. Jeho cílem je robotizace last mile delivery, kdy je možné člověka nahradit roboty jezdícími na elektřinu. Na Future City Tech vám BringAuto představí autonomního robota na prodávání nápojů. Společnost Citya zase představí a zároveň spust svou dopravní službu na vyžádání, kterou obstarávají sdílené nízkoemisní minivany.

Konference pro odbornou veřejnost

Pro odbornou veřejnost bude připravená konference a workshopy týkající se zavádění autonomní dopravy do měst. Odborníci budou představovat možnosti, jak řešit problémy s parkováním, využívat sdílené služby a multimodální dopravu, vylepšit městskou logistiku a dopravu poslední míle. Z českých odborníků na konferenci promluví například radní pro dopravu za městskou část Praha 7 Ondřej Mátl nebo Mobility Innovation Hub Manager CzechInvestu Jan Bizík. Ze zahraničních mluvčích to bude estonská společnost AuveTec, zabývající se právě autonomní dopravou nebo izraelská společnosti RoadHub, která plánuje chytrou infrastrukturu měst.

Pokud se nebudete moct dostavit osobně, nenechte si ujít alespoň live stream z akce, na který se můžete podívat zde.

Future City Tech 2022 se koná již tento čtvrtek a pátek v Říčanech. Organizátorem je společnost PowerHub ve spolupráci s městem Říčany a s podporou CzechInvest. Hlavními partnery jsou společnosti CITYA, Hyundai a nadační fond Centrum Paraple. Akce probíhá pod záštitou ministra dopravy Martina Kupky. 

Akce je určena pro odborníky i laickou veřejnost, ale také zástupce měst nebo vedoucí dopravních oddělení a oddělení nákupu inovací. Zajímavé projekty zde mohou objevit investoři do early stage startupů, výzkumná a vzdělávací centra v oblasti mobility nebo střední i velcí průmysloví hráči, kteří se chtějí informovat o nejnovějších mobility trendech a inovacích a navázat s vystavovateli případnou spolupráci.

Více informací o akci naleznete zde

Dnes nejčtenější

.