Zavřít reklamu

Rok 2023 nezačíná pro Google vůbec dobře. Čím dál tím větší množství majitelů loni představených smartphonů Pixel 7 si totiž začíná stěžovat na to, že jim zničehonic prasklo krycí sklo zadního fotomodulu telefonu. A to tím stylem, že se do jisté míry vysypalo. 

Ano, čtete dobře. Telefonům prodávaných na českém trhu v základu za 17 490 Kč praskají zničehonic krycí skla na fotoaparátech a nikdo neví, proč tomu tak je. Možná ještě zajímavější je pak to, že se tak děje až nyní, přestože telefony jako takové jsou na trhu již relativně dlouho. S ohledem na tuto skutečnost by se tedy mohlo jednat buď o změnu výrobního procesu, nebo mírnou změnu použitého materiálu oproti dřívějšku. Jinými slovy, Google chtěl při výrobě možná ušetřit a tak v tichosti mírně změnil v průběhu výroby složení skla, které je nyní náchylnější k prasknutí za určitých podmínek. 

Ačkoliv je celá záležitost značně nepříjemná, je třeba jedním dechem dodat jednak to, že by Google neměl mít s případnými reklamacemi problém a zároveň také to, že se problém dle všeho týká stále jen relativně malého množství uživatelů. Jakákoliv panika je tedy prozatím zbytečná, avšak je zarážející, že se něco takového vůbec děje. Přeci jen, každý nový telefon prochází důkladnými testy a zrovna v případě podobných problémů se zdá být pravděpodobné, že by je právě tyto testy měly odhalit. Jak se k celé záležitosti postaví Google nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.