Zavřít reklamu

Po vydání bezpečnostních záplat z ledna 2023 pro telefony Pixel, přichází i Pixel Watch aktualizace. Bohužel pro mnohé uživatele obsahuje jen a pouze nejnovější bezpečností záplaty a opravy chyb, a nepřináší to, na co všichni čekají, tedy detekci pádu. 

Google poznamenává, že nejnovější aktualizace (RWD9.220429.073) by měla dorazit na vaše chytré hodinky během několika příštích dní. Google také zavádí jinou verzi (číslo sestavení RWD9.220429.073.J1) pro uživatele Pixel Watch v Japonsku a na Tchaj-wanu. Seznam změn Pixel Watch z ledna 2023 je ale poměrně strohý. Popis prakticky zmiňuje jen opravu ciferníků třetích stran, které se po 15 minutách vypnou, i když máte zapnutý Always On displej.

Aktualizaci můžete zkontrolovat i ručně, a to v nabídce Nastavení -> Systém -> Aktualizace systému. Funkce detekce pádu se už začala některým uživatelům zobrazovat po resetování hodinek na začátku tohoto měsíce, ale ani po zmíněné aktualizaci se pořád v nabídce Bezpečnost a stav nouze nezobrazuje. Google by ji nicméně mohl povolit jen prostřednictvím aktualizace na straně serveru už v nadcházejících dnech. Google byl ostatně první, kdo s takovou funkcí přišel, to však ve svém telefonu Pixel. Nyní se ale jedná o velké téma, a to zejména po popularizaci funkce Applem, který ji přidal do iPhonů 14 a nejnovějších Apple Watch.

Pixel Watch jsou prvními chytrými hodinkami výrobce, který však v České republice nemá oficiální distribuci. Pokud o ně tedy máte zájem, musíte využít obchodů v šedém dovozu.

Dnes nejčtenější

.