Zavřít reklamu

Google začal zavádět podporu navigace v Mapách Google pro chytré hodinky Galaxy a další zařízení s Wear OS bez toho, aniž by musely být spojené s mobilním telefonem. Jednoduše to znamená, že chytré hodinky s tímto systémem už nebudou vyžadovat přítomnost spárovaného telefonu pro podrobnou navigaci, pokud tedy samozřejmě mají připojení LTE nebo jsou připojeny k síti Wi-Fi.

Chcete-li tuto funkci používat, stačí vám otevřít aplikaci Mapy Google na chytrých hodinkách, jako jsou Pixel Watch, nebo Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic, Galaxy Watch5 a Galaxy Watch5 Pro, a poté otevřít Nastavení a klepnout na Režim spuštění, což je zde nová nabídka. V ní poté najdete možnost vybrat Pouze hodinky, což značí, že se navigace bude pouštět přímo z nich.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zavedení na straně serveru, nemusíte aktualizovat aplikaci ani hodinky. Znamená to také, že tuto funkci možná neuvidíte hned a budete si na ni muset několik dní, než bude na vašich chytrých hodinkách dostupná, počkat. Podle oficiálního oznámení se možnost spustit Mapy Google na hodinkách se systémem Wear OS, aniž byste k navigaci potřebovali spárovaný telefon, hodí, když opustíte domov bez telefonu, například když si jdete zaběhat nebo se projet na kole. Funkce bude samozřejmě užitečná i v případě, že se vám vybije baterie v telefonu a vy budete ještě potřebovat být navigování na místo určení.

Dnes nejčtenější

.