Zavřít reklamu

Lokalizačních štítků nebo tzv. chytrých přívěsků je celá řada. Mezi ty nejpopulárnější jistě patří Apple AirTag a Samsung Galaxy SmartTag kvůli tomu, jak je výrobce integruje do svého ekosystému. Máme zde ale třeba i řešení společnosti Tile, Fixed a dalších. Mezi ně se chce zařadit i Google. 

A je to poměrně logické. Nejedná se sice o nijak drahá zařízení, jsou ale užitečná a dokážou své uživatele oslovit právě tím, že dokonale zapadnou do ekosystému značky. Google má nejen své telefony Pixel, ale loni na podzim vydal i své první chytré hodinky a chce navíc znovu uvést tablet s Androidem. Čekáme i na první ohebné zařízení společnosti. Je tedy nasnadě, aby měla ta své portfolio kompletní, a bez nějakého malého lokátoru by mohlo mít jistou díru.

Jasná konkurence pro Apple AirTag a Samsung Galaxy SmartTag 

Na lokalizačním štítku Googlu by měl zcela logicky pracovat tým Nestu, který jej údajně nazývá kódovým označením grogu, groguaudio nebo GR10 (Grogu je přitom postava Baby Yody ze seriálu Mandalorian). Zařízení by mělo být k dispozici v několika barvách a mělo by mít vestavěný reproduktor, abyste jej mohli lokalizovat podle zvuku, který vydává.

AirTag 2

Zařízení by však mělo nabídnout i podporu ultraširokého pásma (UWB) a Bluetooth LE. Tyto technologie jsou totiž nezbytné k tomu, aby mělo podobné zařízení smysl. To, že by měl Google na podobném řešení skutečně pracovat, potvrzuje i Mishaal Rahman ze společnosti Esper, který upozornil, že do vývojářské konzole Fast Pair byl přidán typ zařízení „Locator tag“. Funkce Fast Pair pak umožňuje snadné párování zařízení bez nutnosti dělat tak z nabídky nastavení. 

Kdy bude produkt oznámen nebo vydán, se samozřejmě neví. V prvním případě se ale přímo nabízí letošní vývojářská konference Google I/O v druhém pak podzimní hardwarová akce, na které jsou oficiálně představovány i nové telefony Googlu. 

Dnes nejčtenější

.