Zavřít reklamu

Softwarové chyby v elektronice nejsou ničím výjimečným. Čas od času však působí zejména pak v kombinaci s dalšími prvky či jejich projevy do jisté míry zvláštně a úsměvně. Přesto to se nyní ostatně povedlo i Googlu u jeho smartphonů Pixel 7. Ty pohání de facto čistý Android a jeden by si tak skoro až myslel, že jsou v tomto směru imunní vůči spoustě softwarových problémů. Nyní jim však Google zavařil vlastní medicínou. 

Čím dál tím víc majitelů Pixelů 7 a 7 Pro začíná na diskuzních fórech a sociálních sítích po celém světě hlásit, že jim aplikace YouTube a YouTube TV z dílny Googlu způsobuje úplné zamrznutí jejich telefonů. Háček je však v tom, že se nejedná jen o zamrznutí aplikace, ale skutečně o komplexní zamrznutí telefonu, ze kterého jej nedostane nic jiného než restart telefonu. Někteří uživatelé mají navíc dokonce problémy i s ním s tím, že než se restart povede, jejich telefon je údajně zamrznutý třeba i několik minut, než „povolí“.

Google naštěstí už o celé zápletce ví a intenzivně jí řeší, aby mohl co nejdřív vydat softwarovou záplatu jak pro systém, tak pravděpodobně i dané aplikace. Je nicméně poměrně vtipné, že se podobný problém objeví u telefonu z jeho dílny v kombinaci s jeho zřejmě nejvyužívanější aplikací, u které by zřejmě leckdo čekal, že bude sloužit právě k testování systému v telefonu, potažmo bude právě na telefonech Pixel testována, zda je v pořádku. I mistr tesař se však holt občas utne. 

Dnes nejčtenější

.